Program stručne prakse 2024/2025 – jedinstvena prilika za mlade iz južne i jugozapadne Srbije koji započinju njihove profesionalne karijere

27. mart 2024. | Srbija

Program stručne prakse 2024/2025 – jedinstvena prilika za mlade iz južne i jugozapadne Srbije koji započinju njihove profesionalne karijere

Ministarstvo za evropske integracije od ove godine učestvuje u Programu obezbeđivanja stručne prakse za mlade stručnjake iz južne i jugozapadne Srbije da rade u državnim institucijama u Beogradu u periodu od deset meseci. Program sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ta praksa omogućava mladima da prošire svoja znanja i veštine u oblasti vladavine prava i demokratskog upravljanja te unaprede profesionalne kompetencije i ličnu sigurnost za obavljanje posla. Ovaj konkurs namenjen je mladima iz južne i jugozapadne Srbije sa stalnim prebivalištem u Bujanovcu, Medveđi, Novom Pazaru, Novoj Varoši, Preševu, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici ili Tutinu, a koji započinju svoje profesionalne karijere.

Kandidati treba da imaju završene osnovne studije u oblasti pravnih, ekonomskih ili društveno-humanističkih nauka, a poželjno je da imaju i praktično iskustvo u tim oblastima kao što su istraživanje, dodatne obuke, seminare te kurseve. Misija OEBS-a će odabranim kandidatima nadoknaditi troškove života u Beogradu, a rok za podnošenje prijava na ovaj peti po redu poziv je 15. april.

Detalje o načinu prijavljivanja i odabiru kandidata pogledajte na linku.