Za projekte 19 lokalnih samouprava 10,2 miliona evra od EU

19. jul 2021. | Beograd

Za projekte 19 lokalnih samouprava 10,2 miliona evra od EU

J. Joksimović: U regionu manjak entuzijazma po pitanju evrointegracija

18. jun 2021. | Beograd

J. Joksimović: U regionu manjak entuzijazma po pitanju evrointegracija

J. Joksimović: Srbija posvećena bliskoj saradnji sa dijasporom

16. jun 2021. | Beograd

J. Joksimović: Srbija posvećena bliskoj saradnji sa dijasporom
J. Joksimović i Ajgner: Srbija napredovala u svim oblastima

22. oktobar 2021. | Beograd

J. Joksimović i Ajgner: Srbija napredovala u svim oblastima

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije Johanesom Ajgnerom, sa kojim je razgovarala o aktuelnim pitanjima evropskih integracija nakon što je EU ove nedelje predstavila svoj Paket proširenja za 2021. godinu, saopštilo je Ministarstvo.

J. Joksimović: Izveštaj EK objektivan, evidentiran napredak u svim oblastima

19. oktobar 2021. | Beograd

J. Joksimović: Izveštaj EK objektivan, evidentiran napredak u svim oblastima

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je novi Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu evrointegracija objektivan i „jedan od boljih“ u poslednjih nekoliko godina, kao i da je evidentiran napredak Srbije u svim oblastima. Joksimović je na konferenciji za medije u Vladi Srbije, gde je prisustvovala predstavljanju Izveštaja EK o napretku Srbije, kazala da novi dokument na objektivan način govori o svemu što je Srbija uradila i preduzela, kao i o stvarima koje bi trebalo da se nastave i ubrzaju.

Brnabić i Joksimović sa Žiofreom o pristupanju EU

15. oktobar 2021. | Beograd

Brnabić i Joksimović sa Žiofreom o pristupanju EU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastale su se danas sa šefom Delegacije EU u Beogradu Emanueleom Žiofreom, sa kojim su razgovarale o najvažnijim aktuelnim pitanjima u procesu pristupanja Srbije EU.

Norveška pomaže ravnomernijem regionalnom razvoju Srbije

13. oktobar 2021. | Beograd

Norveška pomaže ravnomernijem regionalnom razvoju Srbije

Projekat „Norveška za vas – Srbija“, kroz koji je sprovedeno više od 100 različitih projekata usmerenih na važne reformske sektore, posebno je doprineo ravnomernijem regionalnom razvoju imajući u vidu da je bio fokusiran na opštine koje spadaju u kategoriju manje razvijenih, ocenila je danas Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije.

Budi kreativan i učestvuj u konkursu za poster „Moja vizija zelene Evrope“

21. oktobar 2021. | Beograd

Budi kreativan i učestvuj u konkursu za poster „Moja vizija zelene Evrope“

Ove godine u Evropi se po deseti put proslavlja Dan evropske saradnje i obeležavamo ga virtuelnom kampanjom – konkursom za postere na temu „Moja vizija zelene Evrope“. 
 

Izložba „Primenjena nostalgija“ otvorena u Ljubljani

19. oktobar 2021. | Ljubljana

Izložba „Primenjena nostalgija“ otvorena u Ljubljani

U Ljubljani, glavnom gradu Slovenije, otvorena je dvadeseta po redu izložba fotografija „Primenjena nostalgija”, ovog puta posvećena Beogradu i Ljubljani, čiji su autori Nemanja Pančić i Manca Juvan.

Produžen rok konkursa za izbor najboljih studentskih radova o EU

18. oktobar 2021. | Beograd

Produžen rok konkursa za izbor najboljih studentskih radova o EU

Imajući u vidu otežanu zdravstvenu situaciju na teritoriji Republike Srbije i poteškoće koje je epidemija virusa KOVID – 19 izazvala u pripremi i dostavljanju studentskih radova, Ministarstvo za evropske integracije produžava rok za prijem radova za „Nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji“.

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“ – onlajn projekcije

28. septembar 2021. | Beograd

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“ – onlajn projekcije

Trodnevni festival dokumentarnog filma - „Evropska saradnja: filmska priča“, koji Ministarstvo za evropske integracije tradicionalno organizuje povodom Dana evropske teritorijalne saradnje, ove godine, nakon svog bioskopskog izdanja u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, biće održan i onlajn, od 28. do 30. septembra.

Obaveštenje o zaključenim ugovorima na osnovu Okvirnih sporazuma iz CJN 2/2020, za partije 8 i 9

25. jun 2020.

Obaveštenje o zaključenom ugovoru na osnovu Okvirnog sporazuma o javnoj nabavci računarskog materijala, partija 5

12. jun 2020.

Usluga istraživanja javnog mnjenja o Evropskoj uniji, JN4/20

04. jun 2020.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda:
12. jun 2020. u 12:00h

Usluge medijskog praćenja, JN 5/20

02. jun 2020.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda:
12. jun 2020. u 10:00h

Poziv za učešće u konsultacijama o nacrtu Izveštaja o određivanju obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu, u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje između Republike Bugarske i Republike Srbije za programski period 2021-202

[detaljnije...]

Obaveštavamo da je na internet stranici Interreg IPA programa prekogranične saradnje objavljen predlog Izveštaja o određivanju obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Izveštaj o određivanju obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu ima za cilj da odredi obim i sadržaj Izveštaja o proceni uticaja na životnu sredinu programa prekogranične saradnje sa Bugarskom za period 2021-2027. godine, čija je izrada u toku.

Predlog izveštaja je objavljen na http://www.ipacbc-bgrs.eu/2020-news/invitation-participation-consultations-draft-environmental-assessment-scoping-report-under  na engleskom jeziku.

Prevod dokumenta na srpski jezik možete naći u prilogu.

Sve zainteresovane strane se pozivaju da izraze mišljenja, uključujući preporuke na sadržaj i obim Izveštaja o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i predloge za proširenje obuhvata.

Predlog Izveštaja o određivanju obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu izrađen je u okviru aktivnosti izrade programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija za period 2021-2027. godine i Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije (Nacionalno telo Programa) objavljuje verziju dobijenu od Ministarstva za regionalni razvoj i javne radove Bugarske (Upravljačkog tela Programa).

Molimo da sve predloge, komentare, izmene i dopune dostavite na: e-mrrb@mrrb.government.bg  i gd_nis@mei.gov.rs  do 30.08.2021. godine.

Mišljenja koja budu stigla u roku biće uzeta u obzir i imaće uticaj na pripremu Izveštaja o proceni uticaja na životnu sredinu, koji će obezbediti postizanje ciljeva  Evropske Komisije za integraciju ekoloških pitanja u kreiranje programa i strategije, i proceniti opasnost po životnu sredinu i zdravlje ljudi u njihovom sprovođenju.

Rezultati javnog poziva organizacijama civilnog društva za članstvo u Zajedničkom odboru za praćenje Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2021-2027

[detaljnije...]

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije uputilo je Javni poziv organizacijama civilnog društva za članstvo u Zajedničkom odboru za praćenje Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2021-2027.

Rok za podnošenje prijava trajao je od 21. jula do 5. avgusta 2021. godine.

Javni poziv i propratni obrasci, kao i dodatne informacije za njihovo popunjavanje nalaze se u okviru sledećih dokumenata:

Javni poziv

Aneks 1

Aneks 2

Obaveštavamo vas da je javni poziv završen i u nastavku se nalaze rezultati poziva:

Lista podnetih prijava

Lista odbačenih prijava

Rang lista

Predlog predstavnika CD

Objavljeni konkursi za pozicije projektnog i finansijskih službenika u Zajedničkom sekretarijatu programa Dunav u Budimpešti

[detaljnije...]

Transnacionalni program Dunav je objavio konkurse za poziciju Projektnog službenika kao i za pozicije Finansijskih službenika u okviru Zajedničkog sekretarijata programa u Budimpešti. Rok za podnošenje prijava je 5. jul 2021. godine.

Detaljnije informacije o konkursima možete pronaći na zvaničnom sajtu programa Dunav: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/vacancies

Tender za usluge za Stratešku procenu uticaja na životnu sredinu INTERREG IPA programa za period 2021-2027

21. jun 2021.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda:
09. jul 2021. u 10:00h

[detaljnije...]

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, koje je Upravljačko telo Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014-2020 i Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, poziva ponuđače da dostave ponude za usluge Strateške procene uticaja na životnu sredinu INTERREG IPA programa 2021-2027.

Poziv na tender dostupan je na sledećem linku:  https://eojn.nn.hr/Oglasnik/. Kako bi pronašli tendersku dokumentaciju, odaberite „Jednostavna (bagatelne)“ na levoj strani menija i ukucajte referentni broj: 2021/OBP-01234. Ponude se dostavljaju putem interneta i istog linka.

Rok za podnošenje ponuda je 9. jul 2021. godine do 10.00 časova.

Više informacija možete pronaći na: https://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/novost/open-tender-for-the-procurement-of-services-for-the-strategic-environmental-assessment-of-interreg-ipa-programmes-2021-2027/ 
 

youtube

 

 

Четвороминутна анимација која на популаран начин представља сложен процес преговора за чланство у ЕУ.

 

 

Погледајте занимљив видео о томе шта се у Србији финансира ИПА средствима: