Програм стручне праксе 2024/2025 – јединствена прилика за младе из јужне и југозападне Србије који започињу њихове професионалне каријере

27. март 2024. | Србија

Програм стручне праксе 2024/2025 – јединствена прилика за младе из јужне и југозападне Србије који започињу њихове професионалне каријере

Министарство за европске интеграције од ове године учествује у Програму обезбеђивања стручне праксе за младе стручњаке из јужне и југозападне Србије да раде у државним институцијама у Београду у периоду од десет месеци. Програм спроводи Мисија ОЕБС-а у Србији у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Та пракса омогућава младима да прошире своја знања и вештине у области владавине права и демократског управљања те унапреде професионалне компетенције и личну сигурност за обављање посла. Овај конкурс намењен је младима из јужне и југозападне Србије са сталним пребивалиштем у Бујановцу, Медвеђи, Новом Пазару, Новој Вароши, Прешеву, Прибоју, Пријепољу, Рашки, Сјеници или Тутину, а који започињу своје професионалне каријере.

Кандидати треба да имају завршене основне студије у области правних, економских или друштвено-хуманистичких наука, а пожељно је да имају и практично искуство у тим областима као што су истраживање, додатне обуке, семинаре те курсеве. Мисија ОЕБС-а ће одабраним кандидатима надокнадити трошкове живота у Београду, а рок за подношење пријава на овај пети по реду позив је 15. април.

Детаље о начину пријављивања и одабиру кандидата погледајте на линку.