Proslava Dana evropske saradnje u okviru Programa prekogranične saradnje između Republike Bugarske i Republike Srbije

23. septembar 2022. | Bugarska

Proslava Dana evropske saradnje u okviru Programa prekogranične saradnje između Republike Bugarske i Republike Srbije

Više od 30 ljudi učestvovalo je na otvorenom času u prirodi, organizovanom u okviru Programa prekogranične saradnje između Republike Bugarske i Republike Srbije u partnerstvu sa Parkom prirode „Vitoša“, 21. septembra 2022. godine u učionici na otvorenom, između sela Bosnek i Čujpetlovo u Bugarskoj. Događaj je organizovan povodom obeležavanja Dana evropske saradnje - inicijative koja ima za cilj da podseti građane da partnerstvo zajedničkih snaga donosi odlične rezultate.

Događaju su prisustvovali predstavnici: Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova Republike Bugarske i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije, Zajedničkog sekretarijata, Parka prirode „Vitoša“, časopisa „Gora“, načelnika sela Bosnek i Čuipetlovo, Gimnazije prirodnih nauka „Hristo Smirnenski“ – Pernik. Učesnici su informisani o uticaju ljudskih aktivnosti na životnu sredinu i podstaknuti na ekološki odgovornije ponašanje.

Manifestacija je završena dodelom nagrada za najbolje fotografije mladih uzrasta 15-29 godina, dobijene u okviru tematskog foto konkursa za fotografije prirode u prekograničnom regionu, koji je održan u periodu 1.8.2022 – 11.9.2022.