Прослава Дана европске сарадње у оквиру Програма прекограничне сарадње између Републике Бугарске и Републике Србије

23. септембар 2022. | Бугарска

Прослава Дана европске сарадње у оквиру Програма прекограничне сарадње између Републике Бугарске и Републике Србије

Више од 30 људи учествовало је на отвореном часу у природи, организованом у оквиру Програма прекограничне сарадње између Републике Бугарске и Републике Србије у партнерству са Парком природе „Витоша“, 21. септембра 2022. године у учионици на отвореном, између села Боснек и Чујпетлово у Бугарској. Догађај је организован поводом обележавања Дана европске сарадње - иницијативе која има за циљ да подсети грађане да партнерство заједничких снага доноси одличне резултате.

Догађају су присуствовали представници: Министарства регионалног развоја и јавних радова Републике Бугарске и Министарства за европске интеграције Републике Србије, Заједничког секретаријата, Парка природе „Витоша“, часописа „Гора“, начелника села Боснек и Чуипетлово, Гимназије природних наука „Христо Смирненски“ – Перник. Учесници су информисани о утицају људских активности на животну средину и подстакнути на еколошки одговорније понашање.

Манифестација је завршена доделом награда за најбоље фотографије младих узраста 15-29 година, добијене у оквиру тематског фото конкурса за фотографије природе у прекограничном региону, који је одржан у периоду 1.8.2022 – 11.9.2022.