U ponedeljak počinje akcija Evropa kuca na tvoja vrata

24. mart 2005. |

BEOGRAD, 24. mart 2005 - Vlada Srbije i Delegacija Evropske komisije u Srbiji i Crnoj Gori počeće u ponedeljak, 28. marta u Kruševcu višemesečnu kampanju `Evropa kuca na tvoja vrata`, prenosi agencija Beta.

Delegacija Vlade Srbije, koju će voditi potpredsednik vlade Miroljub Labus i šef Delegacije Evropske komisije Žozep Ljoveras razgovaraće u Kruševcu sa predstavnicima opštinske vlasti, privrednicima, građanima, srednjoškolcima i studentima.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, na glavnom gradskom trgu biće postavljen Evrostar autobus ispred kojeg će biti organizovan kviz za učenike osnovnih škola iz Kruševca.

Predviđeno je da predstavnici diplomatskog kora i Vlade Srbije na trgu razgovaraju sa građanima i podele nagrade deci, učesnicima kviza o poznavanju Evrope.

Potpredsednik vlade i šef Delegacije Evropske komisije posetiće i kruševačku Gimnaziju gde će održati predavanje na temu `Srbija i evropske integracije`.

Kampanja ima edukativni karakter jer će predstavnici države sa evropskim partnerima objašnjavati građanima kako funkcioniše EU, zašto je za Srbiju značajno da ubrzanim koracima nastavi put ka Evropi i kako će se proces odraziti na standard i život građana.

Poseban akcenat kampanje biće na mladima i njihovoj ulozi i perspektivi u procesu evropskih integracija.

Projekat zajednički organizuju kabinet potpredsednika Vlade Srbije, Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Srbije i Delegacija Evropske komisije u Srbiji i Crnoj Gori.

U delegaciji Vlade Srbije će, pored Labusa, biti i ministar privrede Predrag Bubalo i sekretar Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Radmila Milivojević.