Informacije Aktuelnosti

J. Joksimović: Mađarska poslala Srbiji maske i zaštitna odela

06. April 2020. | Beograd

J. Joksimović: Mađarska poslala Srbiji maske i zaštitna odela

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Mađarska poslala značajnu donaciju i medicinsku pomoć u vidu 200.000 maski i 10.000 zaštitnih odela kao pomoć našem zdravstvenom sistemu u borbi protiv pandemije COVID-19.
„U stalnom sam kontaktu sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom, razgovaramo o situaciji, preduzetim merama, potrebama za medicinskom opremom“, rekla je Joksimović. Ministar Sijarto, kao veliki i iskreni prijatelj Srbije, ponudio je pomoć u vidu 200.000 zaštitnih maski i 10.000 zaštitnih odela, navela je Joksimović.
„Oprema je stigla u Srbiju i znači nam mnogo, u svakom smislu. Izražavam veliku zahvalnost kolegi Sijartu i Mađarskoj državi i narodu koji je u ovim teškim vremenima, za sve nas podjednako, pokazao istinsku solidarnost i prijateljstvo“, navela je ministar.

Ona je rekla da je takva konkretna pomoć Mađarske utoliko značajnija, imajući u vidu stanje na tržištu medicinske opreme, gde, kada i imate novac za kupovinu teško dolazite do opreme, jer je bukvalno jagma na tržištu.
„Ovo je i izraz poštovanja i zdravih komšijskih odnosa koje su uspostavili predsednik Vučić i premijer Orban, i mi znamo kao narod i država da cenimo svaki gest prijateljstva koji je prema nama iskazan u teškom vremenu“, istakla je Joksimović.

Izvor: Tanjug