Organizovana informativna sesija i Forum za traženje partnera povodom raspisivanja Drugog poziva na Vrdniku

05. decembar 2019. | Vrdnik

Organizovana informativna sesija i Forum za traženje partnera povodom raspisivanja Drugog poziva na Vrdniku

Informativna sesija i Forum za traženje partnera povodom raspisivanja Drugog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 održana je danas na Vrdniku. Ministarstvo finansija Republike Srbije u saradnji sa operativnim strukturama Programa - Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije i Direkcijom za evropske integracije Saveta ministara Bosne i Hercegovine , uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa organizovalo je pomenuti događaj.

Događaj je uvodnim obraćanjem otvorio Živko Kolašinac, rukovodilac Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa. Tom prilikom predstavio je opšte informacije o Programu.

U nastavku, Jelena Šarčević, predstavnik tela za ugovaranje i finansiranje projekata iz sredstava Evropske unije, iz Ministarstva finansija Republike Srbije, predstavila je prisutnima uputstva za podnošenje predloga projekata.

Događaju je prisustvovalo više od 40 predstavnika različitih institucija, koji su tom prilikom imali mogućnost da se detaljnije informišu o pravilima Poziva, a Zajednički tehnički sekretarijat predstavio je i aplikacioni formular.

Nakon informativne sesije usledio je Forum za traženje partnera. Tom prilikom, učesnicima je predstavljena ideja o prekograničnom partnerstvu. Prisutni su imali mogućnost da prezentuju svoje projektne ideje ostalim učesnicima, nakon čega su zainteresovani imali priliku za bilateralne sastanke.