Otvorena izložba „Primenjena nostalgija: Srbija - Finska“ u Nišu

22. novembar 2019. | Niš

Otvorena izložba „Primenjena nostalgija: Srbija - Finska“ u Nišu

Nakon Beograda, izložba fotografija „Primenjena nostalgija: Srbija – Finska“ otvorena je danas i u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u Nišu. Izložbu je organizovalo Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije, u saradnji sa organizacijom civilnog društva „Mladi ambasadori“.

Izložbu je otvorila Milica Marković Tomić, rukovodilac Grupe za komunikaciju o EU fondovima Ministarstva za evropske integracije, a prisutne su pozdravile i Snežana Bojević, direktorka Univerzitetske biblioteke i Snežana Andrić, predsednica „Mladih ambasadora“.

Marković Tomić zahvalila je domaćinima na višegodišnjoj saradnji i podršci. Istakla je da je „Primenjena nostalgija“ projekat koji je veoma važan jer građanima Srbije predstavlja saradnju naše zemlje i zemlje predsedavajuće Savetu EU, trenutno Finske, u oblasti kulture i stvaralaštva.

Ukazala je da Ministarstvo za evropske integracije važan deo svog rada posvećuje razvoju komunikacionih aktivnosti koje doprinose pravovremenom informisanju naših građana o procesu pristupanja EU kao i o EU fondovima u Srbiji.

Snežana Andrić i Snežana Bojević zahvalile su Ministarstvu za evropske integracije na poverenju što već četvrti put zajednički organizuju izložbu u Nišu. Nadaju se da će nastaviti uspešnu saradnju i dobre projekte poput ovog i u budućnosti dovoditi u Niš, ali i šire po regionu jugoistočne Srbije.

Izložba će biti otvorena do 4. decembra.