Poklon Kancelarije Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine

30. decembar 2016. |

Poklon Kancelarije Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine

Nakon i ove radne godine koja je ostala iza nas, odlučili smo da za kraj sa vama podelimo i sledeću vest jer govori o jednoj od nama najdražih aktivnosti u 2016.godini.  Naime, Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije poklonila je Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine deo inventara  koji je postao vlasništvo Kancelarije na osnovu Sporazuma o implementaciji GIZ projekta „Podrška implementaciji pravnih reformi u Republici Srbiji“ iz 2011, kao i Aneksa sporazuma iz  2015. godine. Na taj način smo još jednom, makar i ovim simboličnim gestom, pomogli našim malim prijateljima, štićenicima Centra. Tim povodom, Janko Tabaković,rukovodilac Doma Jovan Jovanović Zmaj iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine zahvalio je Kancelariji, kako je rekao, na dragocenoj donaciji opreme i nameštaja:

 

„Želim da naglasim da nam je sve od dospelog itekako potrebno i da je ulepšalo životni prostor našeg doma, čemu su se obradovala kako deca tako i zaposleni u našoj ustanovi. Bilo je lepo videti momke angažovane na istovaru kako zajednički sa našim starijim štićenicima iznose stvari iz kamiona i odlažu u magacin, bio je to jedan sjajan timski rad. Još jednom, ispred dece i kolektiva doma Zmaj VELIKO HVALA“.

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine raspolaže sa sedam objekata i ima kapacitet za zbrinjavanje 528 dece svih uzrasta. O dugogodišnjem profesionalnom i humanom radu posvećenom zaštiti najmlađih možete se detaljnije upoznati na ovom linku: http://www.zvecanska.org.rs/