Izložba „Primenjena nostalgija, Beograd – Bratislava“ predstavljena i u Slovačkoj Republici

16. decembar 2016. | Bratislava

Izložba „Primenjena nostalgija, Beograd – Bratislava“ predstavljena i u Slovačkoj Republici

Nakon Beograda,  izložba fotografija „Primenjena nostalgija, Beograd - Bratislava", predstavljena je 16. decembra i u Ministarstvu kulture Slovačke Republike u Bratislavi. Izložbu su otvorili ambasador Republike Srbije u Bratislavi Šani Dermaku i generalni direktor u Kabinetu ministra spoljnih i evropskih poslova Radomir Bohač.


„Bratislavu i Beograd krase mnogobrojne sličnosti, a najviše Dunav koji protiče kroz obe prestonice i njegovi mostovi kao večni spojevi ljudi i država“, izjavio ambasador Dermaku.

„Kultura i fotografija zbližavaju narode i ova izložba je jedan od najlepših takvih načina povezivanja Beograda i Bratislave“, rekao je Radomir Bohač, napominjući da Slovačka podržava Srbiju na evropskom putu i politički i ekonomski.

Projekat "Primenjena nostalgija" je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva eminentna fotografa - jednog iz Srbije i drugog iz zemlje predsedavajuće Evropskoj uniji.

Autorka iz Srbije Milena Anđela Mišić Atanacković boravila je u Bratislavi tokom oktobra 2016. godine i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U septembru ove godine, autor iz Slovačke Tomaš Hulik posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.  Fotografije Milene Anđele i Tomaša čine izložbu „Primenjena nostalgija, Beograd - Bratislava“.