Najava konferencije povodom početka projekta Pravna podrška pregovorima (PLAK II)

24. novembar 2016. | Beograd

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Savetodavni centar za evropska i pravna pitanja (Policy and Legal Advice Centre, PLAC) organizuju 25. novembra konferenciju povodom početka projekta Pravna podrška pregovorima (PLAK II).

Na konferenciji će biti predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta kroz koji Evropska unija pomaže Srbiji da poboljša usklađenost domaćeg zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU i sprovođenje pravnih akata, ali i da unapredi kapacitete relevantnih institucija za uspešno vođenje pristupnih pregovora.

Učesnicima će se obratiti Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, Ksenija Milenković, v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije, Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Mojca Grošelj, vođa PLAK projekta.

Glavni korisnici su Kancelarija za evropske integracije i Pregovarački tim za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, te resorna ministarstva i institucije zadužene za usklađivanje zakonodavstva u određenim oblastima.