„Primenjena nostalgija“ u Zrenjaninu

17. oktobar 2016. | Zrenjanin

„Primenjena nostalgija“ u Zrenjaninu

Izložba fotografija „Primenjena nostalgija”, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, a uz podršku ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, otvorena je od 14. do 27. oktobra u izložbenom salonu Kulturnog centra u Zrenjaninu.

„Primenjena nostalgija“ je projekat koji Kancelarija za evropske integracije sprovodi od2007. godine i kojije zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva eminentna fotografa - jednog iz Srbije i drugog iz zemlje predsedavajuće Evropskoj uniji.

Autor iz Srbije, Marko Rupena boravio je u Amsterdamu u decembru 2015. godine i fotografisao mesta, događaje, scene i ljude koji su ga podsetili na Beograd. Dva meseca kasnije, autorka iz Holandije Ilvi Niokekćin posetila je Beograd i fotografisala grad i njegove stanovnike okom „nostalgičnog” fotografa. Osnovna ideja „Primenjene nostalgije” je kulturna saradnja, promocija Srbije u državama članicama EU, kao i zemalja članica EU u Srbiji.

Izložba je u toku 2016. godine bila postavljena u Galeriji Narodne banke Srbije u Beogradu, u Mikser House-u u Beogradu, kao i u domovima kulture Vršac i Kovin.