Konferencija o vladinim komunikacijama u Jugoistočnoj Evropi održana u Briselu

10. oktobar 2016. |

Konferencija o vladinim komunikacijama u Jugoistočnoj Evropi održana u Briselu

Službenici za komunikacije iz vlada zemalja Jugoistočne Evrope, država članica EU i evropskih institucija sastali su se na Konferenciji o vladinim komunikacijama “Javnim dijalogom do zajedničke evropske budućnosti”, koja je 6. i 7. oktobra održana u prostorijama Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta i Komiteta regiona EU u Briselu.

Na konferenciji su razmatrani komunikacioni izazovi povezani sa aktuelnim društvenim i ekonomskim pitanjima koja se odnose na zemalje regiona i čitave Evrope. Eksperti iz država članica i institucija EU razmenili su sa kolegama iz Jugoistočne Evrope iskustva iz oblasti komuniciranja tema poput ekonomske i migracione krize, britanskog referenduma, proširenja i međukulturnog dijaloga. Na skupu, su između ostalih, govorili i Ksenija Milenković, v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Angelina Ajhorst, direktorka Odeljenja za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi EU, Eva Paunova, članica Evropskog parlamenta.

Konferenciju su organizovali SEECOM, udruženje državnih službenika za komunikacije iz 13 zemalja Jugoistočne Evropei Program za medije u Jugoistočnoj Evropi nemačke Fondacije “Konrad Adenauer”, u saradnjisa Evropskim ekonomskim i socijalnim komitetom i Komitetom regiona EU, uz podršku američkog Nacionalnog demokratskog instituta.

Na Skupštini SEECOM-a, koja je održana drugog dana konferencije, za predsednika SEECOM-a reizabran je šef Delegacije Evropske komisije u Bugarskoj Ognjan Zlatev. Članovi SEECOM-a poverili su novi mandat i generalnom sekretaru udruženja Vuku Vujnoviću iz Crne Gore.

SEECOM je međunarodno strukovno udruženje, osnovano 2013. godine u Budvi, čiji je cilj afirmacija etičkih i profesionalnih standarda komuniciranja u javnom sektoru, kroz profesionalnu razmenu između službenika za komunikacije u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi.