Pribe:Početkom jeseni verovatno pregovori sa SCG

07. jul 2005. |

BEOGRAD, 7. jula 2005. - Direktor Direkcije za zapadni Balkan pri Evropskoj komisiji Rajnhard Pribe izjavio je da očekuje da će početkom jeseni početi konkretan proces pregovaranja između Srbije i Crne Gore (SCG) i Evropske unije o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

`Očekivanja su u SCG da proces pregovaranja počne što pre i mi smo u tom kontekstu razgovarali o najefikasnijim rešenjima da bi to stvarno tako i bilo i da se ne gubi na vremenu`, izjavio je Pribe novinarima nakon Osmog sastanka Unapređenog stalnog dijaloga.

Ministar za međunarodne ekonomske odnose SCG Predrag Ivanović izjavio je da je današnji sastanak Unapređenog stalnog dijaloga, čija je svrha bila priprema SCG za proces pregovaranja radi potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, bio uspešan i koristan.

`Na sastaku su razmatrane četiri ključne teme -demokratija i vladavina prava, administrativni kapaciteti u SCG, naše izvršavanje međunarodnih obaveza i oblast ljudskih i manjinskih prava`, izjavio je Ivanović.

Naredni sastanak Unapređenog stalnog dijaloga predviđen je u septembru.