Najava trećeg sastanka nacionalnog odbora za investicije

09. mart 2016. |

Vlada Republike Srbije organizuje treći sastanak Nacionalnog odbora za investicije u četvrtak, 10. marta 2016. u Palati Srbija,u 10.00 časova. Sastanak će otvoriti Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator,Dušan Vujović, ministar finansija i Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Sastanku Nacionalnog odbora za investicije prisustvovaće i Zorana Mihajlović, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, Snežana Bogosavljević Bošković, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, predstavnici relevantnih ministarstava, Evropske komisije, ambasada i međunarodnih finansijskih institucija.

Treći sastanak Nacionalnog odbora za investicije će biti prilika da zvaničnici Srbije i EU razmene mišljenja o dosadašnjem toku pripreme i realizacije projekata sadržanih u Jedinstvenom pregledu prioritetnih infrastrukturnih projekata, ali i da se ukaže na prioritetne projekte koje će Republika Srbija kandidovati u okviru tekućeg poziva za dodelu investicionih grantova u 2016. u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Osnivanjem Nacionalnog odbora za investicije, Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni sistem za planiranje, pripremu i implementaciju nacionalnih infrastrukturnih investicija. Nacionalni odbor za investicije je forum za diskusiju i formulisanje finansijskih planova za svaki korak u vezi sa pripremom infrastrukturnih projekata, koji mogu biti predstavljeni potencijalnim investitorima i donatorima. Odborom kopredsedavaju ministri Joksimović i Vujović.