Konkurs za profesionalno usavršavanje državnih službenika u oblasti vladavine prava u Velikoj Britaniji

09. novembar 2015. |

Program „Jačanje javne administracije u Srbiji“ ima za cilj jačanje kapaciteta profesionalnih službenika iz državnih i nezavisnih tela u oblasti vladavine prava, kao podrška Srbiji u dostizanju standarda za pristupanje Evropskoj uniji.

Program će omogućiti usavršavanje u britanskim institucijama za najviše deset učesnika programa u trajanju od najviše šest nedelja tokom februara i marta 2016. godine.

Rok za prijavu 22. novembar 2015, do 23.59.

Učesnici našeg programa biće profesionalci koji će, nakon povratka u Srbiju, moći da podele stečeno iskustvo sa svojim kolegama i iskoriste znanja stečena u Velikoj Britaniji.

Tokom boravka u Velikoj Britaniji, učesnici programa će od prvog dana raditi rame uz rame sa britanskim kolegama, često u međunarodnom okruženju. Radeći zajedno na istoj temi, jačaju se veze između srpskih i britanskih institucija i uspostavljaju novi kanali komunikacije za buduću saradnju.

Ovim programom Velika Britanija nastavlja svoju podršku Srbiji za pristupanje Evropskoj uniji. Program finansira Britanska ambasada u Beogradu, a sprovodi Britanski savetu saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Više informacija o samom programu, ko može da se prijavi, uslovima i proceduri prijavljivanja, rasporedu za selekciju kao i troškovima koji su programom pokriveni možete pronaći u ovom dokumentu na engleskom jeziku.Dokument sa pitanjima za prijavni formular možete da preuzmete ovde. a prijavni formular možete popuniti ovde.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte našeg koordinatora za projekte Mirjanu Nikolić (mirjana.nikolic@britishcouncil.rs).