Radionica povodom početka Programiranja Nacionalnog programa IPA 2016.

23. oktobar 2015. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, uz podršku projekta PPF5 (Project Preparation Facility), organizuje programsku radionicu povodom početka Programiranja Nacionalnog programa IPA 2016, koja će biti održana 26. oktobra, u maloj sali Narodne Skupštine.

Osnovni cilj održavanja radionice je predstavljanje dinamike programiranja IPA 2016, procedura koje se moraju poštovati, principa programiranja i načina na koji će proces programiranja biti organizovan. Prisutnima će takođe biti predstavljeni i rezultati programske misije Direktorata za susedsku politiku i pregovore o proširenju i novi format Akcionog dokumenta.

Pored toga, deo radionice biće posvećen i prezentovanju načina na koji je organizovan proces programiranja nealociranih sredstava (unallocated envelope) i metodologije koja će se koristiti za izradu Mape puta za punu primenu sektorskog pristupa (Sector Approach Roadmap), dinamika rada i koraci koji će biti preduzeti u narednom periodu.

Radionica je namenjena predstavnicima ministarstava i institucija koje su uključene u proces programiranja programa/projekata finansiranih iz IPA fondova.