Program profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji

25. avgust 2015. |

Britanski savet, u partnerstvu sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Srbije, a uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, započeo je realizaciju četvrtog ciklusa programa “Profesionalno usavršavanje u Velikoj Britaniji”. U okviru ovog programa šest državnih i javnih službenika Republike Srbije moći će da tokom februara i marta 2016. godine boravi i radi u Velikoj Britaniji u trajanju do šest nedelja.

Ovaj program je iniciran u cilju jačanja kapaciteta državnih institucija Republike Srbije za pristupanje Srbije Evropskoj uniji i omogućava povezivanje srpskih i britanskih institucija. Profesionalno usavršavanje u Velikoj Britaniji namenjeno je članovima pregovaračkih grupa koji rade na poslovima pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji, te će učesnici programa biti profesionalci koji će, nakon povratka u Srbiju, moći da podele stečeno iskustvo sa svojim kolegama i nastave sa radom na procesu pridruživanja koristeći znanja stečena u Velikoj Britaniji.

U poslednje tri godine ukupno 22 učesnika iz 18 državnih i javnih institucija Republike Srbije imalo je mogućnost da provede šest ili četiri nedelje u preko 30 relevantnih institucija u Velikoj Britaniji. Pogledajte ko su bili učesnici prethodnih godina i kakva su njihova iskustva iz Velike Britanije.

Više informacija o samom programu, uslovima i proceduri prijavljivanja, rasporedu za selekciju kao i troškovima koji su programom pokriveni možete da pronađete na sajtu Britanskog saveta. Rok za prijave je 15. septembar 2015. godine, do 23.59 časova.

Za sva dodatna pitanja, kontakt osoba u Kancelariji za evropske integracije je Jovana Tomašević Pakai, 011 3061 150 ili jtomasevic@mei.gov.rs.