Drugi sastanak Nacionalnog odbora sutra u Beogradu

06. maj 2015. |

Drugi sastanak Nacionalnog odbora za investicije biće održan sutra u Beogradu. Sastanak će otvoriti Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator, Johanes Han, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju i Dušan Vujović, ministar finansija. Sastanku Nacionalnog odbora za investicije prisustvuju i Žan Erik Pake, direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje  zadužen za Srbiju, Majkl Devenport, šef Delegacije EU u Srbiji, predstavnici relevantnih ministarstava, Evropske komisije, ambasada i međunarodnih finansijskih institucija.

Podsećamo da je Nacionalni odbor za investicije osnovan Odlukom Vlade 6. novembra 2014. godine. Kopredsedavajući Nacionalnog odbora za investicije su ministri Joksimović i Vujović, dok su ostali članovi: Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Snežana Bogosavljević – Bošković, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Željko Sertić, ministar privrede i Kori Udovički, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Nacionalni odbor za investicije predstavlja forum za diskusiju o sistemskim pitanjima koja su od značaja za investicije u infrastrukturu. Takođe, Odbor prati projekte sa Jedinstvenog pregleda infrastrukturnih projekata, planiranih za finansiranje iz sredstava međunarodne razvojne pomoći, uključujući i IPA sredstva, sredstva međunarodnih finansijskih institucija, kao i sredstva iz budžeta.