Sajam projekata u Nišu

21. maj 2015. |

Sajam projekata koje finansira Evropska unija – „EU i Srbija na delu“,  biće održan u petak, 22. maj 2015. u niškoj galeriji „Srbija“, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Informacionog centra EU.

Sajam, kome će prisustvovati predstavnici lokalnih samouprava, Delegacije EU u Srbiji, nevladinih i drugih organizacija, otvoriće gradonačelnik Niša Zoran Perišić, šef Delegacije EU u Republici Srbiji Majkl Devenport i zamenik direktorke Kancelarije za evropske integracije Srđan Majstorović.

Od 2000. do danas EU je uložila tri milijarde pomoći u Srbiji, a cilj sajma je upoznavanje predstavnika niških medija i šire javnosti sa projektima koje je EU finansijski podržala, a koji su realizovani u saradnji sa institucijama Republike Srbije.

U prostoru Galerije “Srbija” biće predstavljeni različiti sektori koje je EU finansirala u Srbiji – zdravstvo, obrazovanje, socijalna zaštita, kultura, mediji i civilno društvo, lokalni razvoj, inovacije i konkurentnost kao i program prekogranične saradnje. Na sajmu će se predstaviti i mreža EURAXESS.