Raspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva

17. april 2015. |

U cilju podsticanja javne rasprave i debate o temama u vezi sa EU i procesom pristupanja Republike Srbije u EU u skladu sa sprovođenjem Strategije komunikacije o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, a na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja (“Službeni glasnik RS”, br. 8/12 i 94/13), Kancelarija za evropske integracije objavljuje konkurs za sprovođenje projekata u oblasti informisanja o sledećim temama:

1.Mitovi o EU u srpskoj javnosti (radionice, audio vizuelni materijali, publikacije, izložbe, digitalne kampanje);

2.EU podstiče stvaranje uređenije države (konkretni efekti članstva u EU) primenom mera u pregovaračkim poglavljima 23 i 24;

3.Politike Evropske unije: Prava i sigurnost potrošača u Evropskoj uniji;

4.Mladi i Evropska unija - šta nam donosi članstvo.

Na konkurs se mogu prijaviti kao nosioci projekta OCD koje su registrovane kod Agencije za privredne registre Republike Srbije (udruženja i fondacije), da nisu pod stečajem, te da su izmirile sve poreske obaveze.

Konkurs će biti otvoren od dana objavljivanja, 17. aprila do 7. maja 2015. godine.

Rešenje za pokretanje konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva možete da preuzmete ovde.

Rešenje za obrazovanje konkursne komisije možete da preuzmete ovde.

Dokument „Smernice za podnosioce predloga projekta“ možete da preuzmete ovde.

POJAŠNjENjE USLOVA KONKURSA ZA FINANSIRANjE I SUFINANSIRANjE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA, KOJI JE OBJAVILA KANCELARIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE17. APRILA 2015. možete da preuzmete ovde.

Obrazac za podnosioce predloga projekata možete da preuzmete obrazac.

Obrazac budžeta projekta možete da preuzmete ovde.

Neophodne formulare za prijavljivanje takođe možete preuzeti i u prostorijama Kancelarije za evropske integracije, Sektor za komunikacije i obuku, Nemanjina 34.

Za eventualna pitanja i pojašnjenja obratite se Nataši Savić Janjić, nsavic@mei.gov.rs.