Prezentovanje programa „Profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji“

07. april 2015. |

Osmoro državnih službenika, učesnika programa „Profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji“ predstaviće sutra u prostorijama Britanskog saveta svoja iskustva iz dvomesečnog staža u državnim institucijama te zemlje. Program, koji podrazumeva proces selekcije I organizacije stručnog usavršavanja, realizovao je Britanski savet u periodu u od avgusta 2014. do marta 2015. godine, u partnerstvu sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Srbije, a uz podršku Britanske ambasade u Beogradu.

Skup će otvoriti v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković, britanski ambasador u Srbiji Denis Kif i direktor Britanskog saveta za zapadni Balkan Toni O’Brajen, dok će iskustva sa staža u Velikoj Britaniji predstaviti samostalna savetnica u Kancelariji za evropske integracije Tisa Čaušević, savetnik za implementaciju IPA projekata u Ministarstvu obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mirko Ožegović, saradnica šefa Pregovaračkog tima iz Pregovarčkog tima za pristupanje Republike Srbije Evropskoj uniji Ivana Antić, načelnik Odeljenja za topografiju u Republičkom geodetskom zavodu Jelena Matić Varenica, generalni sekretar iz Agencije za energetiku Petar Maksimović, drugi sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivana Palinkaš, viša savetnica u Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom Jelena Pajović i samostalni inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodrag Lazić.

Program „Profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji“ koji se sprovodi već treću godinu za redom, iniciran je u cilju jačanja kapaciteta državne uprave za predstojeći proces pregovaranja Srbije sa Evropskom unijom, a namenjen je državnim službenicima koji su uključeni u rad pregovaračkih grupa.