Srbija na putu evropskih integracija-skrining i posle skrininga,

30. mart 2015. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Savetodavni centar za evropska i pravna pitanja (PLAC) organizuju konferenciju Srbija na putu evropskih integracija-skrining i posle skrininga, 31. marta 2015. godine, u Narodnoj skupštini Srbije, Kralja Milana 14, plenarna sala.

Konferencija se organizuje u cilju predstavljanja rezultata dosadašnjeg toka pregovaračkog procesa i procesa skrininga, kao i narednih koraka u procesu pregovora. Evropska unija podržava Srbiju na putu evropskih integracija, između ostalog, i PLAC projektom koji u 11 pregovaračkih poglavlja doprinosi jačanju strukture i mehanizama za usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovina EU.

Učesnicima će se obratiti Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, prof. dr Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, Nj.E. Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Marija Pejčinović Burić, vođa PLACprojekta, a skupom će moderirati Ksenija Milenković, v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije.