Održan bilateralni skrining za Poglavlje 22

02. februar 2015. |

Na bilateralnom skriningu za pregovaračko Poglavlje 22 – Regionalna politika koordinacija strukturnih instrumenata, koji je održan 28. i 29. januara 2015. godine u Briselu, Delegacija Republike Srbije, predvođena zamenikom direktora Kancelarije za evropske integracije i predsednikom Pregovaračke grupe za Poglavlje 22 Anom Ilić, predstavila je trenutno stanje sistema za upravljanje pretpristupnim fondovima EU, kao i planove za prilagođavanje postpristupnim fondovima. Delegacija Srbije je prezentovala je sve oblasti relevantne za sprovođenje fondova EU, a to su: zakonodavni okvir, institucionalni okvir, administrativni kapaciteti, programiranje, praćenje, vrednovanje, finansijsko upravljanje, kontrola i revizija.

Nakon prezentacija predstavnici Srbije su odgovarali na pitanja eksperata Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiku i Generalnog direktorata za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju. Predstavnici Evropske komisije, pohvalili su i pripremeljenost Pregovaračke grupe za sastanak bilateralnog skrininga i istakli da je Delegacija Srbije pokazala veliku posvećenost i znanje u pogledu zahteva potrebnih za uspostavljanje budućeg sistema za upravljanje postpristupnim fondovima EU.

Rezultati sastanka bilateralnog skrininga predstavljaju dobru osnovu za usmeravanje daljih aktivnosti u radu pregovaračke grupe 22.