Sastanak Saveta koordinacionog tela za pristupanje EU

21. januar 2015. |

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović predsedavaće sastankom Saveta koordinacionog tela za proces pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji, koji će biti održan sutra, 22. januara.

Na sastanku će biti razmotren status pregovora o pristupanju Srbije EU, kao i plan aktivnosti u oblasti evropskih integracija za 2015. Razgovaraće se i o koordinaciji i intenziviranju komunikacionih aktivnosti u ovom procesu, kao i o prioritetima u planiranju i programiranju IPA fonda za ovu godinu sa projekcijama za naredne tri godine.

Savet koordinacionog tela obavlja poslove u vezi sa pitanjima u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.Čine ga, pored ministra zaduženog za EU integracije, šefa Pregovaračkog tima, predsedavajući 35 pregovaračkih grupa, državni sekretari iz ministarstava čiji predstavnici ne rukovode pregovaračkim grupama, predstavnik Narodne banke Srbije, zamenik direktora i koordinator za fondove Evropske unije u Kancelariji za evropske integracije, predstavnik Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, podseća se u saopštenju.