Odabrano osam državnih službenika za program Profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji

16. januar 2015. |

Postupak odabira srpskih državnih i javnih službenika za program Profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji, u trajanju do šest nedelja, koji je Kancelarija za evropske integracije organizovala u saradnji sa Britanskim savetom, a uz podršku Ambasade Velike Britanije u Beogradu, završen je i pripreme za realizaciju tih staževa su u toku. Osam državnih službenika, izabranih na konkursu, će u periodu između 1. februara i 22. marta 2015, imati priliku da steknu radno iskustvo u instutucijama Velike Britanije u oblasti energetike, ekonomskih i socijalnih pitanja, unutrašnjih poslova, saradnje sa civilnim društvom, poljoprivrede, životne sredine, kvaliteta i bezbednosti hrane, privrede i inovativnih industrija i spoljnih poslova.

Program je iniciran u cilju jačanja kapaciteta državne uprave za proces pregovaranja Srbije sa Evropskom unijom, a njegova realizacija je podstaknuta dobrom praksom i rezultatima projekta „Govorite evropski“, koji je omogućio stažiranje 29 državnih službenika u periodu od 2010. do 2012. godine, kao i programa stažiranja u Velikoj Britaniji za 14 državnih službenika realizovanih tokom protekle dve godine.

Program Profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji omogućava državnim službenicima da se upoznaju sa načinom rada u inostranim institucijama, kao i uspostavljanje veza i novih kanala komunikacije između srpske i britanske javne uprave.

Više informacija na sajtu Britanskog saveta.