Mogućnosti koje EU fondovi otvaraju za privredu

02. novembar 2014. |

Na radnom doručku, koji je 31. oktobra organizovala Srpska asocijacija menadžera,  zamenik direktora za evropske integracije zadužen za EU fondove Ana Ilić, predstavila je mogućnosti korišćenja razvojne pomoći Evropske unije, namenjene zemljama kandidatima i članicama EU. Ona je posebno istakla novu sedmogošnju finansijsku perspektivu za period 2014 - 2020, kao i na koja sredstva Srbija može da računa u budućem periodu.

Predstavljeni su i novi programi EU namenjeni različitim sektorima – Horizont 2020 (podrška nauci i tehnološkom razvoju) i COSME – program namenjen malim i srednjim preduzećima i njihovom unapređenju. Ovaj program usmeren je na aktivnosti i politiku vođenja preduzetništva, a glavni cilj je i povećanje konkurentnosti evropskih preduzeća, značajno smanjenje nezaposlenosti, poboljšanje razvoja preduzetništva i pristupa tržištima unutar EU i globalno.

Kancelarija za evropske integracije je sa Srpskom asocijacijom menadžera 2014.  potpisala Memorandum o saradnji u procesu evropskih integracije.