Prvi sastanak Nacionalnog odbora za investicije sutra u Beogradu

16. oktobar 2014. |

Prvi sastanak Nacionalnog odbora za investicije Vlade Republike Srbije biće održan u Beogradu 17. oktobra 2014. godine, sa ciljem da doprinese boljem korišćenju međunarodne razvojne pomoći Srbiji za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Sastankom će predsedavati Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator i Dušan Vujović, ministar finansija. Sastanku Nacionalnog odbora za investicije prisustvovaće i Žan Erik Pake, direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, zadužen za Srbiju, Majkl Devenport, šef Delegacije EU u Srbiji i predstavnici relevantnih ministarstava, Evropske komisije i međunarodnih finansijskih institucija.

Osnivanjem Nacionalnog odbora za investicije, Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstvenu tačku u okviru Vlade za planiranje, pripremu i implementaciju nacionalnih infrastrukturnih investicija.  Nacionalni odbor za investicije biće forum za diskusiju i formulisanje finansijskih planova za svaki korak u vezi sa pripremom infrastrukturnih projekata, koji mogu biti predstavljeni potencijalnim investitorima i donatorima. Nacionalni odbor sastajaće se nekoliko puta godišnje.