Program profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji

25. avgust 2014. |

Britanski savet, u partnerstvu sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Srbije, a uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, započeo je realizaciju „Programa profesionalnog usavršavanja u Velikoj Britaniji“, u trajanju od avgusta 2014. godine do marta 2015. godine.

Ovaj program je iniciran u cilju jačanja kapaciteta državne uprave za predstojeći proces pregovaranja Srbije sa Evropskom unijomi predviđa stažiranje za šest državnih službenika u trajanju od šest nedelja i dva stažiranja u trajanju od četiri nedelje u institucijama Velike Britanije tokom januara i februara 2015. godine, a namenjen je članovima pregovaračkih grupa za pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Prijavljivanje zainteresovanih kandidata se obavljaelektronskim putem, odlaskom na link, a prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Ovde možete pronaći spisak pitanja koja će biti sadržana u prijavnom formularu. Prijave se mogu podnositi počev od 25. avgusta do 21. septembra 2014. godine. Proces selekcije kandidata će obaviti nezavisni eksperti na osnovu kriterijuma relevantnosti opisa posla za proces pregovaranja sa EU, ukupnog kvaliteta prijave i znanja engleskog jezika.

Za sva dodatna pitanja, kontakt osoba u Kancelariji za evropske integracije je Jelena Stevanov,30 61 129 ili jstevanov@mei.gov.rs.