Sastanak međunarodnih donatora u Beogradu

21. maj 2014. |

Koordinacioni sastanak međunarodnih donatora u vezi sa pružanjem pomoći Srbiji u saniranju posledica katastrofalnih poplava biće održan u četvrtak, 22. maja, u Beogradu.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se donatorskoj zajednici, zajedno sa nadležnim ministrima u Vladi, i tom prilikom ih upoznati sa razmerama katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju kako bi razmotrili mogućnost da Srbiji što pre upute pomoć u saniranju nastale štete.

Takođe, biće reči i o daljim koracima koji će obezbediti to da se aktivnosti Vlade i međunarodnih donatora na vreme i efikasno koordiniraju kako bi njihov efekat bio potpun.

Sastanku će prisustvovati donatori razvojne pomoći koji dugi niz godina pomažu Srbiji - predstavnici ambasada 27 zemalja Evrope, Severne Amerike i Azije,koji su akreditovani u Srbiji, kao i delegacije EU u Srbiji, Saveta Evrope, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke, Svetske banke, Kancelarije rezidentnog koordinatora UN, OEBS i Nemačke razvojne banke.

Skup organizuju Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, koja je koordinator međunarodne razvojne pomoći i zadužena za utvrđivanje prioriteta za finansiranje iz IPA fondova EU.