Održan seminar „Proces evropskih integracija

08. maj 2014. |

Seminar „Proces evropskih integracija“,namenjen studentima Master programa u oblasti evropskih integracija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu , održan je 8. maja u prostorijama Kancelarije za evropske integracije. Reč je o obuci koju Kancelarijaza evropske integracije,u saradnji sa fondacijom Fridrih Eberti profesorkom Pravnog fakultetu u Beogradu Dragicom Vujadinović, već drugu godinu za redom organizuje za studente ovog master programa.

Na početku seminara učesnicima su se obratili zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Srđan Majstorović, pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije zadužen za koordinaciju procesa pristupanja i praćenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Vladimir Međak i Kordinatorka za programe u Srbiji Crnog Gori u Fondaciji Fridrih Ebert Ivana Račić.

Osnovni cilj seminara je da stručnu javnost upozna sa pravnim okviromevropskih integracija Srbije, relevantim dokumentima i sporazumima, kao i trenutnim stanjemi budućim izazovima u oblasti pravde, slobode i bezbednosti, energetike i konkurencije i zaštite potrošača.

Kancelarija za evropske integracije koja od svog osnivanja 2004. godine, ima centralnu ulogu u organizaciji obukadržavnih službenika u oblasti evropskih integracija, aktivno radi i na tome da se stručnoj javnosti približe svi aspekti približavanja Srbije EU.

Seminar „Proces evropskih integracija“, održan je ove godine u sklopu aktinosti usmernih na obeležavanje 9. maja, Dana Evrope.