Direkcija za evropske integracije Saveta ministara Bosne i Hercegovine u poseti Kancelariji za evropske integracije

09. april 2014. |

Delegacija Direkcije za evropske integracije Saveta ministara Bosne i Hercegovine bila je u radnoj poseti Kancelariji za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u ponedeljak 7. aprila. Cilj posete je bio upoznavanje sa detaljima informaciono-tehnoloških aspekata funkcionisanja elektronske baze koja prati Nacionalni program za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA).

Petočlanu delegaciju su predvodili šefovi Odseka za strategiju i planiranje, odnosno za informaciono-dokumentacione poslove. Predstavnici Kancelarije iz Odseka za ekonomska i socijalna pitanja i pripremu predloga akata u procesu usklađivanja propisa predstavili su osnovne namene baze i njene funkcije, i pojasnili način na koji se ona operativno koristi.

Stručnjaci Kancelarije iz oblasti informacionih tehnologija održali su prezentaciju u vezi sa tehničkim aspektima pripremanja, održavanja i korišćenja baze.

Ovaj sastanak je nastavak dosadašnje uspešne saradnje između Direkcije i Kancelarije, u daljim naporima obeju zemalja u procesu pristupanja Evropskoj uniji.