Nastavak kampanje "Evropa kuca na tvoja vrata" u Leskovcu

26. april 2005. |

Leskovac, 25. april 2005 - Potpredsednik Vlade i šef pregovaračkog tima Republike Srbije za pregovore sa Evropskom unijom Miroljub Labus, ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić, ambasador Francuske u SCG Ig Perne, sekretar Kancelarije za pridruživanje EU Vlade Srbije Tanja Miščević i otpravnik poslova Delegacije Evropske komisije u SCG Esmeralda Hernandez Aragonez posetom Leskovcu nastavili su zajedničku višemesečnu kampanju `Evropa kuca na tvoja vrata`.


Delegacija Vlade Srbije, Evropske komisije i ambasador Francuske razgovarali su u Leskovcu sa predsednicima opština i privrednicima Jablaničkog okruga o ekonomskoj situaciji i mogućnostima za napredak i razvoj tekstilne industrije u ovom području nakon potpisivanja Sporazuma o tekstilu sa Evropskom unijom.


Takođe, delegacije Vlade Srbije i Evropske komisije posetila je i Muzej tekstila i elektranu ''Vučje'', nakon čega je razgovarala i sa učenicima Prve tekstilne škole o procesu evropskih integracija i njihovoj prespektivi u ovoj industrijskoj grani.


Kampanja `Evropa kuca na tvoja vrata` ima informativno-edukativni karakter jer predstavnici države koji su direktno uključeni u proces pridruživanja naše zemlje Evropskoj uniji, zajedno sa svojim evropskim partnerima kroz sredstva javnog informisanja i direktne susrete sa građanima objašnjavaju kako funkcioniše EU, zašto je za Srbiju značajno da ubrzanim koracima nastavi put ka Evropi i kako će se proces odraziti na standard i svakodnevni život građana.