Okrugli sto „Započinjanje pregovora sa EU i vladavina prava u Srbiji“ u Novom Pazaru

07. oktobar 2013. |

Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Mreža Evropskog pokreta u Srbiji, uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, organizujuju okrugli sto „Započinjanje pregovora sa EU i vladavina prava u Srbiji“ , koji će biti održan 8. oktobra 2013. u Galeriji Kulturnog centra Novog Pazara.

Na skupu će govoriti Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara, Branko Ružić, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima Srbije za pregovore o članstvu u EU, Ognjen Mirić, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, a moderator je Bisera Šećeragić, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji iz Novog Pazara.

Diskusija u okviru okruglog stola biće posvećena razmatranju prednosti pristupanja Srbije Evropskoj uniji (EU) kada je u pitanju vladavina prava u Srbiji, sa osvrtom na Pregovaračka poglavlja 23 i 24.

Okrugli sto „Započinjanje pregovora sa EU i vladavina prava u Srbiji“, biće organizovan u okviru projekta “Evropska unija – prilika ili prepreka?”, koji EPuS i Mreža Evropskog pokreta u Srbiji sprovode uz podršku Kancelarije za evropske integracije.

Cilj projekta je da doprinese unapređenju razumevanja procesa evropske integracije Srbije kroz predstavljanje konkretnih efekata i posledica članstva u EU. Tim povodom, u saradnji sa članicama Mreže EPuS-a u Subotici, Valjevu, Kraljevu, Novom Pazaru i Leskovcu, biće organizovano pet okruglih stolova od kojih će se svaki baviti efektima pristupanja Evropskoj uniji u pojedinim oblastima relevantnim za proces evropske integracije Srbije.