Proslava Dana evropske saradnje u centru Beograda

20. septembar 2013. |

U Beogradu, u subotu, 21. septembra, u 12.00 časova, u ulici Kneza Mihaila, na platou kod bivšeg „Ruskog cara“, Kancelarija za evropske integracije organizuje takozvani fleš mob događaj povodom Dana evropske saradnje. Preko četrdeset plesača će učestvovati u petominutnom muzičko-plesnom perfomansu, gde će kroz igru, poznate melodije i neposrednu komunikaciju i interakciju sa građanima predstaviti naša saradnja sa državama članicama EU koje nas okružuju- Bugarskom, Mađarskom, Rumunijom i Hrvatskom.

Navodimo da su Branko Ružić, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, Tanja Mišćević, šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, kao i predstavnici ambasada gore navedenih država, potvrdili prisustvo na ovom skupu.

Dan evropske saradnje, 21. septembar, slavi važnost i dostignuća teritorijalne saradnje kroz lokalna dešavanja koja se organizuju širom Evrope. Evropska teritorijalna saradnja je instrument Evropske unije koji povezuje ljude susednih država u cilju prevazilaženja zajedničkih problema koje jedna država sama ne bi mogla lako da reši. Udruživanjem znanja i sredstava, Evropska teritorijalna saradnja pomaže razvoju administracije, razvoju saobraćaja, zdravstvenih usluga, obrazovanja i mnogo drugih važnih oblasti. Više informacija o Danu evropske saradnje možete da pronađete na linku www.ecday.eu .