Izložba fotografija “Primenjena nostalgija“ biće otvorena 25. jula

18. jul 2013. |

Kancelarija za evropske integracije, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Vlade Srbije, u četvrtak, 25. jula u Beogradu, u galeriji Narodne banke Srbije, organizuje otvaranje sedme po redu izložbe fotografija “Primenjena nostalgija”.

Izložbu će otvoriti ministri spoljnih poslova Srbije i Litvanije, gospodin Ivan Mrkić i gospodin Linas Linkevičijus, uz kratka obraćanja predstavnika Kancelarije za evropske integracije i stalnog predstavnika UNDP u Srbiji, koji je finansijski podržao ovu aktivnost. Takođe, ista izložba biće predstaljena publici u Viljnusu do kraja godine.

Ova izložba deo je aktivnosti Kancelarije u realizaciji Strategije komunikacije Vlade o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

“Primenjena nostalgija” je projekat koji podrazumeva organizaciju i predstavljanje izložbe fotografija nastalih u glavnom gradu države predsedavajuće Evropskom unijom (fotograf iz Srbije) i Beogradu (litvanski fotograf). Poslednje nedelje maja, autor iz Srbije posetio je Viljnus, glavni grad Litvanije i fotografisao mesta, događaje, scene i ljude koji ga podsećaju na njegov rodni grad. Autorka iz zemlje predsedavajuće EU posetila je Beograd i takođe fotografisala grad sa istom namerom. Osnovna ideja “Primenjene nostalgije” je da unapredi kulturnu razmenu između dveju zemalja, kao i da promoviše evropske vrednosti i saradnju Srbije sa državama članicama EU.