U Briselu sastanak Unapređenog stalnog dijaloga Srbije i EU

17. jun 2013. |

Sastanak Unapređenog stalnog dijaloga između Srbije i Evropske unije na temu kretanja radnika, socijalne saradnje, razvoja ljudskih resursa, informacionog društva/ audiovizuelnih pitanja i istraživanja/inovacija, održava seu Briselu od 17. do 19. juna 2013. godine.

Na sastanku se razmatraju pitanja u vezi sa kretanjem radnika, socijalnom saradnjom, socijalnom zaštitom, zapošljavanjem, socijalnim dijalogom, rodnom ravnopravnošću, zabranom diskriminacije, integracijom osoba sa invaliditetom, kulturnom saradnjom, omladinom, reformom obrazovanja, informacionim društvom, elektronskom komunikacionom mrežom i uslugama, audiovizuelnom politikom i naukom i istraživanjem.

U oblasti informacionog društva/audiovizuelnih pitanja diskusija, predstavnici Srbije i EU će razgovarati o razvoju zakonodavnog okvira i sprovođenju zakonodavstva, planovima i prioritetima u pogledu usvajanja propisa prema Nacionalnom programu za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA 2013-2016) u oblasti elektronskih komunikacija i audiovizuelne politike. Tema će biti i elektronske komunikacione mreže i usluge, razvoj tržišta elektronskih komunikacija, Medijska strategija, proces prelaska sa analognog na digitalno emitovanje radijskog i televizijskog programa i administrativni/institucionalni kapacitetima u tom procesu.