Kampanja ,,Evropa kuca na tvoja vrata"

05. april 2005. |

Beograd, 5. april 2005. godine - Potpredsednik Vlade Republike Srbije Miroljub Labus, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Dulić-Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar i sekretar Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Tanja Miščević boravili su danas u Novom Sadu, u okviru kampanje `Evropa kuca na tvoja vrata`.

Delegacija Vlade, koju je predvodio Labus, razgovarala je u Novom Sadu sa predstavnicima gradske vlasti, poljoprivrednicima i građanima, a posetila je i Novosadski univerzitet, gde je održano predavanje za studente na temu ''Srbija i evropske integracije''.



Kampanja ''Evropa kuca na tvoja vrata'' ima informativno-edukativni karakter, a predstavnici države koji su direktno uključeni u proces pridruživanja naše zemlje Evropskoj uniji, kroz sredstva javnog informisanja i direktne susrete sa građanima, objašnjavaće kako funkcioniše EU, zašto je za Srbiju značajno da ubrzanim koracima nastavi put ka Evropi i kako će se ovaj proces odraziti na standard i svakodnevni život građana.



Poseban akcenat kampanje usmeren jena mlade i njihovu ulogu i perspektivu u procesu evropskih integracija.