Beogradski mališani obeležili Dan Evrope

09. maj 2013. |

Storija o tome „Kako su drvo i cvet spasili svet“, koju su beogradskim školarcima i predškolcima ispričali glumci pozorišta „Čarapa“, bila je poklon Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije mališanima povodom 9. maja Dana Evrope.

Deca iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i Predškolske ustanove „Nada Purić“ pozvani su da danas uživaju u pozorišnoj predstavi i da umesto ulaznica donesu po jednu iskorišćenu limenku. Na taj način podstaknuti su da nauče da se i tako čuva okolina, štedi energija i time pomaže drugim ljudima. Naučili su i da jedna reciklirana limenka može da uštedi dovoljno struje da televizor radi tri sata, da od ponovno upotrebljenog aluminijuma mogu da se prave avioni, bicikli, automobili...

Predstava je organizovana u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda i cilj joj je bio da deci jednostavno i razumljivo pokaže kako je važno da, usvajajući ove osnovne vrednosti koje su ujedno i temelj onih koje odrasli nazivaju evropskim, svakodnevo sopstvenim primerom doprinose da žive bolje i veselije.