Održane konferencije IPA Programima prekogranične saradnje Rumunija-Srbija

01. april 2013. |

Povodom početka realizacije projekata predloženih za finansiranje u okviru drugog poziva IPA Programa prekogranične saradnje, Zajednički Tehnički Sekretarijat iz Regionalne Kancelarije za Prekograničnu Saradnju iz Temišvara organizovao je više konferencije čiji je cilj bio da poboljša informisanje korisnika o IPA fondovima. Konferencije su do sada održane u sledećim gradovima: Temišvaru, Boru, Drobeta Turnu Severinu, Požarevcu, Zrenjaninu, Rešici, Kikindi i Vršcu.

Na konferencijama, kojima su prisustvovali korisnici programa iz Srbije i Rumunije, predstavnici lokalnih vlasti i partneri institucije BRCT Temišvar, prikazano je i nekoliko filmova o uspešno realizovanim projektima u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija.

IPA Program prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija finansira zajedničke projekte koji na najbolji način koriste razvojni potencijal pogranične zone između Rumunije i Republike Srbije.

Preko 47,212 miliona evra izdvojeno je od strane Evropske Unije kroz Program IPA prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija za povećanje opšte konkurentnosti privrede u pograničnoj zoni i poboljšanje kvaliteta života zajednica u rumunsko-srpskom području.

Nakon prvog poziva za predlog projekata iz IPA fondova finansirano je 46 projekata u vrednosti od 17.104.496,74 evra, dok je u okviru drugog poziva za predlog projekata predloženo je 45 projekata za finansiranje u vrednosti od 30.108.445,40 evra.

Za više informacija posetite: www.romania-serbia.netili www.brct-timisoara.ro