Kancelarija za evropske integracije i Ambasada Republike Mađarske organizovale su studijsku posetu Mađarskoj na temu „Upravljanje rizicima od poplava“.

21. mart 2013. |

Kancelarija za evropske integracije i Ambasada Republike Mađarske organizovale su studijsku posetu Mađarskoj na temu „Upravljanje rizicima od poplava“, od 17. do 20. marta 2013. godine. Osnovni cilj studijske posete je bilo upoznavanje učesnika sa radom i iskustvima Centralne uprave za vodu Republike Mađarske u čijoj su nadležnosti procena i upravljanje rizicima od poplava. Tom prilikom su održani sastanci sa Ištvanom Langom, zamenikom generalnog direktora Centralne uprave za vodu, Benedekom Gencom, načelnikom Odeljenja za sprečavanje poplava i gubitaka, Arpadom Sentivanijom, viši savetnikom u Odeljenju za sprečavanje poplava i gubitaka i Zoltanom Bognarom, zamenikom načelnika Odeljenja za upravljanje vodnim resursima, vodovodom i javnim radovima. Takođe, učesnici su obišli i rečni objekat na Tisi kod sela Tiszaroffu istočnoj Mađarskoj, kao i Parlament Republike Mađarske.

Studijska poseta je organizovana na osnovu godišnjeg plana saradnje i Memoranduma o saradnji potpisanog između Republike Srbije i Republike Mađarske.