Održan seminar „Zaštita, kvalitet i upravljanje vodama“

12. februar 2013. |

Kancelarija za evropske integracije i Ambasada Republike Mađarske organizovale su u februaru dvodnevni seminar „Zaštita, kvalitet i upravljanje vodama“, u cilju upoznavanja učesnika sa Okvirnom direktivom o vodama, direktivama o nitratima, vodi za piće, vodi za kupanje, Direktivom o tretmanu otpadnih voda u naseljima, kao i primenom Nacionalnog programa za upravljanje i prečišćavanje komunalnih otpadnih voda i njegovom dvogodišnjom revizijom u Mađarskoj.

Predavači na seminaru su bili : Žužana Štejndl Kerekeš, zamenik načelnika Odeljenja za upravljanje rečnim slivom i zaštiti voda, Ida Nađne Šoš, državni sekretar za vode, Ildiko Kiš Horvat, Odeljenje za upravljanje rečnim slivom i zaštiti voda, Gabriela Jelinek, zamenik načelnika Odeljenja za upravljanje rečnim slivom i zaštiti voda, Maria Ritvaine Somolanji, Odeljenje za upravljanje rečnimslivom i zaštiti voda i Adrien Kleber, Zavod za vodoprivredu.

Seminar je organizovan na osnovu Godišnjeg plana saradnje i Memoranduma o saradnji potpisanog između Kancelarije za evropske integracije i Ambasade Republike Mađarske.

Tokom 2012. godine u saradnji sa mađarskim Ministarstvom spoljnih poslova i Ambasadom Republike Mađarske u Srbiji, organizovano je nekoliko stručnih seminara i jedna studijska poseta pod nazivom „Sistem brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje“, u okviru koje je 27 državnih službenika iz relevantnih institucija Srbije posetilo Budimpeštu.