Seminar "Upravljenje projektnim ciklusom"

16. novembar 2012. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Fondacija Fridrih Ebert organizovali su dvodnevni seminar „Upravljanje projektnim ciklusom“, koji je održan 7. i 8. novembra 2012. godine u Skupštini Vojvodine.

Osnovni cilj seminara je bio upoznavanje predstavnika lokalnih samouprava i drugih institucija sa fondovima Evropske unije i upravljanjem projektnim ciklusom u projektima koji su finansirani od strane EU. Bilo je reči o 5 faza u upravljanju projektnim ciklusom, odnosno programiranju, identifikaciji, formulaciji, finansiranju i implementaciji, evaluaciji i reviziji projekata.

Fokus je bio na projektima za IPA fondove Evropske unije, a posebno na komponenti koja je vezana za nevladine organizacije, civilni sektor i lokalne samouprave. Ovaj seminar je završni u ciklusu seminara o upravljanju projektima, a prvi seminar, o logičkoj matrici, je održan u oktobru.

Predavanja su održale Kristina Ašković i Ivana Davidović iz Sektora za programe prekogranične i transnacionalne saradnje Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.