Najava konferencije povodom predstavljanja projekta "Beogradski model Evropske unije 2012"

11. oktobar 2012. |

Studentsko udruženje BEUM organizuje 16. oktobra konferenciju za novinare povodom predstavljanja projekta i predstojeće konferencije "Beogradski model Evropske unije 2012". Projekat su podržali Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), u okviru sprovođenja Strategije komunikacije Vlade Republike Srbije o procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Na konferenciji će govoriti: Srđan Majstorović, zamenik direktora Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Jürg Staudenmann, zamenik Stalnog predstavnika UNDP Srnija, Tamara Blagojević, direktor, Kancelarija za mlade, Uprava grada Beograda, Đorđe Đorđević, Beogradski model Evropske unije 2012 i Ana Trbović, dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju.

Projekat "Beogradski model Evropske unije 2012" podrazumeva simulaciju funkcionisanja i načina odlučivanja u institucijama Evropske unije u cilju približavanja studentima Evropske unije. Učesnici konferencije su 80 domaćih studenata društvenih fakulteta i 80 studenata iz inostranstva.

"Beogradski model Evropske unije 2012" je jedan od pet projekata organizacija civilnog društva koji je Kancelarija podržala u 2012. godini, a koji za cilj imaju informisanje javnosti o procesu evropskih integracija.