Sredstvima IPA fondova izgrađeno dečije igrališe u Pirotu

07. septembar 2012. |

U naselju Tanasko Rajiću Pirotuizgrađeno je jedno od najvećih dečjih igrališta u Srbiji, koje sadrži terene za košarku, fudbal i igralište za najmlađe. U izgradnju igrališta uloženo je 120.000 evra, a ceo iznos obezbeđen je iz fondova prekogranične saradnje EU. Reč je o projektu koji sprovodi pirotska opština u saradnji sa opštinom Montanom iz Bugarske, u okviri IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, čiji je celokupan budžet 424 000 evra.

Kako bi oživeli sportski život regiona i promovisali zdrav način života, projektni partneri u Pirotu i Montani planiraju izgradnju ukupno četiri sportska terena i dva dečja otvorena igrališta.

Oosnovni ciljevi ovog projekta su unapređenje sportske infrastrukture u prekograničnom regionu, stvaranje uslova za aktivniji i zdraviji život dece, uspostavljanje dugoročnog partnerstva između sportskih klubova prekograničnih strana, kao i prevazilaženje zakonskih prepreka i razvoj jednostavnih vodiča za organizaciju prekograničnih i internacionalnih sportskih utakmica idogađaja.