Nacionalni program za integraciju do sada u celini ispunjen 81 odsto

03. septembar 2012. |

Vlada Srbije je na sednici, održanoj 30. septembra, usvojila Izveštaj o sprovođenju Trećeg izmenjenog i dopunjenog Nacionalnog programa za integraciju Republike Srbije u Evropsku uniju (NPI), za drugo tromesečje 2012.godine koji je, kako je navedeno, u odnosu na planirane obaveze u celini, a uzimajući u obzir unapred izvršene obaveze, kao i obaveze zaostale iz ranijih perioda, ispunjen 82odsto(usvojen 41od 50planiranih akata).

U tom periodu Vlada je utvrdila jedan predlog zakona koji je bio planiran za drugo tromesečje 2012. godine, a to jePredlog zakona o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima.

U pogledu utvrđivanja predloga zakona i usvajanja podzakonskih akata planiranih za drugo tromesečje 2012. godine, Vlada je bila na nivou uspešnosti od 64odsto, s obzirom da je od planiranih 44, utvrdila, odnosno usvojila, 28 propisa.

Imajući u vidu da se u prvoj polivini godine održani i parlamentarni izbori, Narodna skupština u ovom izveštajnom periodu nije usvojila nijedan zakon predviđen Nacionalnim programom

U celini, NPI je, posmatrajući samo aktekoji su planirani za usvajanje u periodu od jula 2008. godine do juna 2012. godine ispunjen 81odsto, odnosno usvojeno je 857od 1066 planiranih propisa.
Izveštaj o sprovođenju Trećeg izmenjenog i dopunjenog Nacionalnog programa za integraciju Republike Srbije u Evropsku uniju (NPI), za drugo tromesečje 2012.godine možete da preuzmete ovde.