Raspisan ovogodišnji konkurs za novinarski prilog na temu evropskih integracija Srbije

04. septembar 2012. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije,  Delegacija Evropske unije u Beogradu i Erste banka raspisale su danas konkurs namenjen novinarima štampanih i elektronskih medija, za priloge objavljene u 2012. godini na temu evropskih integracija ili Procesa stabilizacije i pridruživanja Srbije EU i njihovog uticaja na svakodnevni život građana Srbije.
Na konkursu mogu da učestvuju medijski prilozi koji su objavljeni u periodu od 1.januara do 31.decembra ove godine, koji je i krajnji rok za prijavu.
Nagrada će se dodeljivati za priloge u 8 kategorija: najbolji televizijski izveštaj (TV stanice, nezavisne produkcije, agencije), najbolji radijski izveštaj (radio stanice, nezavisne produkcije, agencije), najbolji novinski izveštaj (dnevna i periodična štampa, agencije), najbolji prilog u lokalnom mediju (TV, radio, štampani medij), zatim  prilog u oblasti malih i srednjih preduzeća, najbolji rad objavljen na Internetu (stranica na društvenim mrežama – Fejsbuk i Tviter, interaktivni medijski sadržaj, kviz, aplikacije, igrica...), najbolji studentski rad/prilog objavljen u štampanom ili elektronskom mediju i najbolji prilog o projektu realizovanom u Srbiji, a koji je finasirala EU.

Žiri, u čijem sastavu će biti predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Erste Banke, do kraja januara 2013. godine proglasiće po jednog dobitnika nagrade u svakoj od osam navedenih kategorija.

Nagrada je radno-studijska poseta Briselu.

Tekst konkursa možete da preuzmete ovde.