Konkurs za profesionalnu praksu šest državnih službenika u Britaniji

27. avgust 2012. |

Britanski savet sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije, uz podršku Ambasade Velike Britanije, započeli su realizaciju „Programa stažiranja u Velikoj Britaniji“ u trajanju od septembra 2012. do januara 2013. godine.

Program je iniciran u cilju jačanja kapaciteta državne uprave za predstojeći proces pregovaranja Srbije sa Evropskom unijom, a njegova realizacija je podstaknuta dobrom praksom i rezultatima projekta „Govorite evropski“, koji je omogućio stažiranje 29 državnih službenika u periodu od 2010. do 2012. godine.

Novi program predviđa stažiranje za pet državnih službenika u trajanju od šest nedelja i jedno stažiranje u trajanju od četiri nedelje u institucijama Velike Britanije, a namenjen je članovima podgrupama Stručne grupe za pripremu i pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji. Odabir institucije u kojoj će se stažirati biće predmet dogovora stažiste, britanskog eksperta i institucije domaćina u Velikoj Britaniji, uz napomenu da nije moguće stažiranje u ministarstvima Vlade Velike Britanije, ali jeste u ostalim državnim službama i agencijama.

Zainteresovani kandidati prijavne formulare, koji iako su na engleskom jeziku mogu biti popunjeni i na srpskom, možete preuzeti sa internet stranica Kancelarije za evropske integracije OVDE: ili Britanskog saveta (www.britishcouncil.rs) i popunjenog ga poslati Mirjani Nikolić, koordinatorki projekta u Britanskom savetu, na adresu mirjana.nikolic@britishcouncil.rs. Prijave se mogu podnositi počev od 27. avgusta 2012. godine, a krajnji rok je 21. septembar 2012. godine. Proces selekcije kandidata će obaviti nezavisni eksperti iz Velike Britanije na osnovu kriterijuma relevantnosti opisa posla za proces pregovora sa EU i znanja engleskog jezika. Spisak odabranih kandidata će biti objavljen 5. oktobra.