Obuka o sektorskom pristupu planiranju (SWAp)

03. avgust 2012. |

U organizaciji Kancelarije za evropske integracije i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, 24. i 25. jula 2012. godine održana su prva dva modula obuke na temu „Uvođenje sektorskog pristupa planiranju u sektor životne sredine“.

Kancelarija za evropske integracije i Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja sarađuju u okviru procesa unapređenja planiranja međunarodne razvojne pomoći u sektoru životne sredine. Deo tog procesa podrazumeva i unapređenje strateškog planiranja nacionalnih politika, strategija i prioriteta kao i njihovo usaglašavanje sa procesima definisanja eksternih i internih izvora finansiranja, kao i definisanje zajedničkih procedura za relizaciju definisanih prioriteta, praćenje, kontrolu i merenje učinka ostvarenih rezultata.

Ciljove obuke, koja je planirana u četiri modula je da se predstavnici nadležnog Ministarstva, relevantnih državnih institucija, kao i predstavnici donatorske zajednice i nevladinog sektora, aktivnih u sektoru životne sredine, upoznaju sa osnovnim principima i elementima sektorskog pristupa planiranju nacionalnih politika i strategija u sektoru životne sredine.

Sledeći ciklus obuke biće održan 4. i 5. septembra 2012. godine